Venyttelyä ja kehonhuoltoa tanssijoille

Napapiirin seuratanssijat aloittaa 15.2.2023 kello 17.00-18.00 keskiviikkoisin toistuvat tanssijoille suunnatut venyttely- ja kehonhuoltotunnit.

Ohjaajana tunneilla toimii Lapin AMK:ssa liikunnanohjaajaksi opiskeleva Elli Maunuksela. Maksuttomille tunneille ovat tervetulleita kaikki nastojen jäsenet. Kurssille olisi hyvä ottaa mukaan oma joogamatto.

Liikkuvuusharjoittelu lisää notkeutta sekä vähentää lihasjäykkyyttä, mikä puolestaan alentaa vammautumisen riskiä. Tanssillinen liike vaatii lihastyötä ja jotta nivelet pääsevät liikkumaan mahdollisimman esteettömästi, on syytä pitää huolta riittävistä liikelaajuuksista.

Mikäli liikkuvuus on huono, tanssija joutuu kompensoimaan sitä käyttämällä turhan paljon voimaa tai nopeutta tehdäkseen halutun liikkeen. Huono liikkuvuus voi aiheuttaa kehoon myös erilaisia rasitustiloja, koska keho ei pääse toimimaan ergonomisesti.

Elli Maunuksela

Elli Maunuksela opiskelee liikunnanohjaajaksi Rovaniemellä Lapin AMK:ssa kolmatta vuotta. Hän muutti Rovaniemelle opiskelemaan syksyllä 2020. Kotoisin hän on Pirkanmaalta, Urjalasta. Paritanssin harrastamisen hän on aloittanut kesällä 2018 ja hän on käynyt kurseilla myös Rovaniemellä. Lisäksi hän harrastaa kuntosalia, hiihtämistä, juoksua ja pyöräilyä.

Treenataan yhdessä liikkuvuuttamme paremmaksi erilaisten venyttely- ja kehonhuoltoliikkeiden kautta!