TULOSSA: Revontulitangot 10.-12. marraskuuta

Marraskuussa on kuvassa uusi tangotapahtuma  RevontuliTangotRovaniemellä!

RevontuliTangot järjestetään Saarenkylän Nuorisoseuran talolla pe-su 10.-12. marraskuuta.

Lue tapahtuman ohjelma alta!

Lauantain tangopainotteisiin levytansseihin on pääsy Nastojen jäsenillä ja leirirannekkeella. 

HUOMIO! Argentiinalaisen tangon ryhmään tulevilta toivotaan ENNAKKOILMOITTAUTUMISTA osoitteeseen info@tanssikansa.fi

Hinnat:

Koko leiri: 70 euroa
Perjantai 15 euroa
Lauantai 40 euroa
Sunnuntai 30 euroa

RevontuliTangojen tanssien kuvaukset:

JATSIFOKSI
Jatsifoksi on peräisin kuuluisalta iloiselta 20-luvulta 100 vuotta sitten, jolloin myös erilaiset swingit ja charleston olivat muotia. Meillä Suomessa orkesterit soittivat nimenomaan Jatsifoksia, kun humppa syntyi ja Jatsifoksi sopii myös humppamusiikin mukaan tanssittavaksi. Jatsifoksi on pääasiassa suljetun otteen tanssi, niin kuin foksi, mutta siinä voidaan käyttää fuskun tyyppisiä avoimen otteen kuvioita. Tämän päivän tanssi-orkestereilla on paljon Jatsifoksin askeliin sopivaa svengaavaa musiikkia ja ihan tavallista foksia, joten Jatsifoksi on hyvin käyttökelpoinen myös lavatansseissa. Jatsifoksista saat uutta ilmettä ja inspiraatiota tanssiisi.

ARGENTIINALAINEN TANGO
Tangon sanotaan syntyneen Rio Platan syntisissä kortteleissa Buenos Airesissa ja aluksi miehet tanssivat keskenään. Paavikin julisti jossakin vaiheessa Tangon pannaan liian syntisenä tanssina, mutta vähitellen tango raivasi tiensä seurapiireihin ja nykyisin Argentiinalainen Tango on eräänlainen kuningaslaji kaikkialla maailmassa ja harrastajien määrä lisääntyy koko ajan. Revontulitangoissa opettelemme ja harjoittelemme tämän päivän käytännön tangotaitoa, sillä myös Suomessa järjestetään jo aika paljon milongoja, eli argentiinalaisen tangon tanssiaisia. Argentiinalainen tango löytyy myös monen tanssiorkesterin ohjelmistosta ainakin kerran illassa.

WANHA TANGO
Wanhaksi Tangoksi sanotaan sitä alkuperäistä lavatangotyyliä, joka oli syntynyt matkimalla argentiinalaisen tangon tanssijoita 1900 -luvun alkupuolella.  Rudolf Valentino teki tangosta kuuluisan tangotaivutuksillaan ja meillä Suomessa lavatangotaiturit tanssivat ennen Suomen ja Venäjän sota-aikaa argentiinalaistyylisesti, mutta yksinkertaistamalla ja jättämällä erilaiset vaikeammat kuviot pois. Tanssiote säilyi kuitenkin argentiinalaistyylisenä ja slaavilainen haikea tangomusiikki sopi siihen sitten hyvin. Tangosta tuli erityisesti romanien suosikkitanssi ja he tanssivatkin tangoa kaikkeen musiikkiin ja Wanha Tango säilyi heillä perintönä isältä pojalle ja äidiltä tyttärille, koska he eivät menneet tanssikouluihin opettelemaan uusia tyylejä. Romanit antoivatkin eräänlaisen oman temperamenttisen  lisämausteen tangoon, joten siitä tuli varsin näyttävä tanssi raskaine heiluvine hameineen. Tänä päivänä Wanha Tango on noussut uuteen suosioon, sillä
monet sanovatkin, että se tuntuu tangolta heti ensi askelista alkaen ja lajista järjestetään vuosittain SM-kilpailut

TANGOVALSSI
Suomalainen tangovalssi on osa Wanhaa Tangoa,  sillä tangovalssissa tanssitaan valssia tangon askelin.
Tangon askeleet siis sovitetaan valssin 3-jakoiseen rytmiikkaan, joka sujuu yllättävän helposti.
Tangovalssi onkin peräisin argentiinalaisesta valssista, jossa myös käytetään tangon askelikkoja tanssiessa.
Tämän päivän lavatansseissa nähdään jo paljon tangovalssin taitajia ja se sopiikin erityisen hyvin nopeisiin valssirytmeihin ja on huomattavasti kevyempi tapa tanssia valssia, kuin normaali valssi. Tangovalssin voi vaihtaa vaikka ” lennosta ” tavalliseen valssiin ja päinvastoin.

Lsätietoja Wanhasta Tangosta www.wanhatango.fi