FAQ

 

IMG 0912VAATETUS

Tanssitunnille kannattaa pukeutua itselle mukavan tuntuiseen vaatetukseen huomioiden sen, että usein tanssiessa tulee lämmin. Kengiksi kannattaa valita sellaiset, jotka ovat mukavat jalassa. Kengän pohja on hyvä olla tarpeeksi taipuisa ja pohjamateriaali ei saisi olla liian tahmea eikä liian liukas. Suurikokoiset korut voivat myös haitata tanssimista. Vesipulloa ja pyyhettä kannattaa pitää mukana, jos niitä kokee tunnin aikana tarvitsevansa. Vältäthän hajusteiden käyttöä harjoituksissa.

HARJOITUKSIIN ON MUKAVA TULLA KAVERIN KANSSA, MUTTA SUOSITELEMME LÄMPIMÄSTI PARINVAIHTOA KURSSIN AIKANA!

Kursseillamme noudatamme sujuvaa tanssiparinvaihtoa, koska sillä on useita hyviä puolia: miesten taito viedä naista ja naisten taito seurata miestä, kehittyy. Samalla pääset tutustumaan seuran jäseniin, ja kaikki pääsevät tanssimaan. Voit myös tanssia oman parisi kanssa, mutta tanssillisen kehityksen kannalta suosittelemme lämpimästi osallistumista parinvaihtoon.

VIENTI JA SEURAAMINEN

IMG 0917Mies on aina se, joka vie tanssissa. Hän valitsee sekä tanssittavat kuviot että reitin. Etenevissä tansseissa lattiaa kierretään vastapäivään. Miehen tulee väistää tanssisuunnassa edellään olevia pareja. Jotta mies pysyisi koko ajan olla selvillä edessä olevasta tilasta, hänen täytyy välttää tanssimasta selkä tanssisuuntaan enempää kuin pari askelta kerrallaan. Jos eteen ilmestyy este, jota mies ei näe, nainen voi antaa miehelle pienen merkin käden painalluksella. Törmäyksen sattuessa miehen tehtävä on pyytää anteeksi; naisen ei tarvitse pyydellä anteeksi, koska hän vain menee sinne mihin mies vie.
Suorakaiteen muotoisella ja pyöreällä lattialla paikallaan tanssivat parit asettuvat tavallisesti lattian keskelle ja etenevät reunoille. Alueiden raja muuttuu tanssijoiden määrän mukaan. Epäsäännöllisemmän muotoisilla tanssilattioilla on usein jokin etenevään tanssiin huonosti sopiva nurkka, jota kannattaa ensisijaisesti käyttää paikallaan tanssittaviin lajeihin. Jos nurkka ei riitä, käytetään tavallisesti keskilattiaa jatkeena.

 

Ajankohtaista


NUORISOTARJOUS JATKUU

Lue lisää...


Boogie tour- kevätkiertue SaNulla 6.5.2018

Sveitsiläisdokumentti

Lue lisää...


SaNu ry. kevätkokous Su 22.4.2018 klo 16 Sanulla. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu.
TERVETULOA!


MATIAKSEN SALSAKIERTUE 10.5.2018