Cha cha
on yleisimpiä lavoilla tanssittavia latinalaistansseja. Cha-Cha -nimitys tulee tanssin perusrytmille luonteenomaisesta synkooppiaskeleesta. Perusaskel kulkee lattiaa viistäen, lantion liike syntyy napakasta askelluksesta ja jalan ojennuksesta. Kuten kaikissa tansseissa on cha-chassakin vartalon käyttö tärkeää.

Rumba
on tunteellinen tanssilaji, jota monesti kuvataan parin välisenä kosiotanssina. Rumbassa tehdään vastaavia kuvioita kuin Cha chassa, mutta musiikki on huomattavasti rauhallisempaa. Rumba on afrikkalaisten tanssien pohjalta syntynyt tanssi, laulu- ja musiikkigenre, joka on imenyt vaikutteita mm. flamencosta.

Salsa
on ehkä kuuluisin ja erittäin suosituin kuubalaisperäisistä tansseista. Siinä sekoittuvat vauhdikkaasti, iloisesti ja nautinnollisesti latinalaisten sonin, cha chan, mambon, rumban, merenguen rytmit. Salsa on kiihkeä ja nopeatempoinen paritanssi, jota voi tanssia monilla eri tyyleillä. Sen erilaisia tyylisuuntia ovat esimerkiksi kuubalainen casino sekä maailmalla vallalla olevat New York Style ja Los Angeles Style. Salsalle ominaista on viettelevä olemus ja lantion liikkeet.

Samba
on Brasilialainen populaaritanssi. Euroopassa tanssitulla samballa on hyvin vähän yhteistä nykyisen brasilialaisen karnevaalisamban kanssa. Parisamban tempo on perinteistä karnevaalisambaa hitaampi, ja parisamban peruselementti on rytmikäs jousto (baunssi) pol-vista ja nilkoista, mikä johtaa voimakkaaseen lantionliikkeeseen