Ulpu Jarva

Ulpu Jarvan vahvuudet tanssinopettajana ovat pedagoginen osaaminen ja lempeä läsnäolo. Hänen tunneilleen jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on ja kaikilla on lupa oppia omaan tahtiinsa. Tunneilla on rento ilmapiiri ja hymy herkässä. Ulpu Jarva opettaa tanssia Helsingissä omassa Tanssikoulu Ulpussa, jossa pyörivät säännöllisesti seuratanssin, tanssiliikunnan ja lastentanssin tunnit. Lisäksi hän vierailee opettajana tanssikursseilla eri puolilla Suomea, tuomarina tanssikilpailuissa sekä tanssinohjaajien kouluttajana.

Ulpu Jarva on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Opinnäytetyössään ”Parista tanssista paritanssiksi – kohti läsnäolevampaa paritanssia” hän käsitteli läsnäolon kokemusta, merkitystä ja opettamista paritanssin yhteydessä. Lisäksi hän on suorittanut Suomen Tanssinopettajain liiton (STOL) tutkinnon sekä ammatillinen opettajan tutkinnon (AMO). Edellisten lisäksi hänellä on useita tanssinohjaajatutkintoja. Ulpu Jarva toimii parhaillaan Suomen tanssinopettajain liiton (STOL ry) seuratanssijaoksen puheenjohtajana.

 

Anssi Kirkonpelto

Anssi Kirkonpelto opettaa vakio- ja latinalaistansseja, seuratansseja sekä tanssin didaktiikkaa. Ammatillisena tavoitteena hänellä on kehittää tanssialan pedagogiikkaa, erityisesti paritanssilajien pedagogiikkaa. Anssi harrastaa urheilua monipuolisesti, lukee paljon ammattikirjallisuutta sekä on kiinnostunut tanssia sivuavista tieteenaloista.

Anssi Kirkonpelto toimii Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajan koulutusohjelmassa tiimipäällikkönä ja tanssinopettajana. Hänellä on tanssinopettajan tutkinto Oulun konservatoriosta, Oulun seudun ammattikorkeakoulusta sekä Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisterin tutkinto. Lisäksi hän on suorittanut IDTA:n (International Dance Teachers Association) member-tason tutkinnot vakio- ja latinalaistansseissa, STOL:in (Suomen Tanssinopettajainliitto ry) tanssinopettajan tutkinnon sekä Tanssiurheiluliiton taso 2 -tutkinnot (tuomari- ja jurykoulutukset).

 

Arto Petjala

Arto Petjala luonnehtii itseään tekeväksi ihmiseksi, joka oppii käytännön kautta. Samaa metodia hän käyttää myös ohjatessaan tanssia – vähän sanoja ja paljon tekoja. Hän pyrkii luomaan tunneilleen välittömän, hyväksyvän ja oppimista tukevan iloisen ilmapiirin, joka mahdollistaa kaikille oppimisen ohessa nautinnollisia tanssihetkiä.

Arto on monipuolinen tanssija ja tanssinopettaja. Hän aloitti tanssimisen neljävuotiaana pienoisesta äidin painostuksesta tanhun parissa. Sen jälkeen tie vei soolotanssin puolelle. Tutuksi ovat tulleet niin jazz-tanssi, hip hop, nykytanssi kuin show-tanssikin. Paritanssin parissa Arto on toiminut 2000 luvun alusta lähtien. Ohjaamisen hän aloitti vuonna 2004. Tanssinopettajan tutkinnon hän suoritti 2010 ja parhaillaan Arto hakee lisäoppia Oulun ammattikorkeakoulusta. Arto on kouluttautunut ohjaajaksi myös seniori- ja pyörätuolitanssin puolella. Tällä hetkellä hän opettaa päätoimisesti soolotansseja Kajaani Dancella, mutta kiertää ympäri Suomea eri tanssitapahtumissa ja -leireillä.