PERJANTAI 13.8.2021

15:00 ILMOITTAUTUMINEN ALKAA


17.00-17.30 ALKUINFO, LEIRIKUVA JA ALKULÄMMITTELY


17:30-20:00 YHTEISTUNTI

Lajina foksi, opetus soveltuu sekä vasta-alkajille että konkareille.

Kaikkien opettajien yhdessä leiriläisille vetämä yhteistunti, jolla käydään läpi tanssietikettiä, vienti-seuraamisen perusperiaatteita sekä musiikkiin tanssimista.

Anssi johdattelee leiriläisiä tanssileikkien ja -pelien avulla kohti ryhmäytymistä foksin askeleilla. Sen jälkeen Rosa ja Hannu nostavat esille tanssietiketin ja tanssitekniikan. Tunnin lopuksi Anne-Riina avaa parityöskentelyä ja musiikkiin tanssimista.


21:00-00.00 ORKESTERITANSSIT SANULLA 

Tanssit on kaikille avoimet. Lipun hinta 10€, leirirannekkeella vapaa pääsy.
Musiikista vastaa Toni Jaatinen Band.
Tanssien teemana Rovaniemen markkinat (vintage- pukeutuminen)

LAUANTAI 14.8.2021

9.00-9:45 EKSTRALAJIT SANULLA

Anssi Kirkonpelto: cha cha

”Tällä riehakkaalla yhteistanssitunnilla venytetään hieman tanssietikettiä, kenties pysyvästi. Kuviomateriaalina perusvuorot ja pienet mausteet."

Anne-Riina Hurskainen: luovaa hulluttelua jenkan tahtiin

”Jätä pipo löysälle ja laita hyppytossut jalkaan, kun tulet tälle tunnille! Annetaan liikkeen ja tanssin tunteen viedä hilpeän jenkkamusiikin tahtiin.”


10.00-13:00 TANGO

Vihreä: Rosa ja Hannu Mört

“Tangon vihreillä tunneilla lähdetään pikkuhiljaa tutustumaan tanssin tunnelmaan ja tangomaiseen tapaan liikkua. Aloitetaan helpoista askelista ja tutustutaan rauhassa parin kanssa tanssimiseen. Tunnille tullessa riittää kun osaat kävellä, me huolehdimme kyllä lopusta. Tämä tunti soveltuu vasta-alkajille tai perusasioita hioville.”

Sininen: Anssi Kirkonpelto

Paluu tangon juurille - tangoa argentiinalaisin maustein. Tango kutsuu vaihteeksi leikkisään tanssiin. Tangosyli elää - yhteen kietoutuneet tanssijat antavat toisilleen myös tilaa. Juuret ovat monimerkitykselliset, ne kytkevät meidät historian lisäksi myös maahan. Tule löytämään perusteet ja mausteet.”

Punainen: Anne-Riina Hurskainen

”Tällä tunnilla syvennetään ymmärrystä tangon perustasta ja lähdetään rakentamaan haastavampaa materiaalia pala palalta tuon perustan päälle. Opeteltavan materiaalin avulla pyrimme tulkitsemaan soivaa musiikkia ja sitä kautta löytämään kokonaisvaltaisen tangokokemuksen.”


14.00-17:00 BUGG

Vihreä: Anssi Kirkonpelto

”Perusaskelia, peruskäännöksiä ja paikanvaihtoja. Pidämme tanssin elävänä ja riehakkaana tanssin sykkeen avulla. Perehdymme avoimen otteen vientiin ja seuraamiseen. Valmiita malleja musiikin tulkintaan.”

Sininen: Anne-Riina Hurskainen

”Sykettä tanssiin ja variaatioita käännöksiin. Tällä tunnilla perehdymme laadukkaan vienti-seuraamisen saloihin ja nautimme bugin leikkisästä luonteesta.”

Punainen: Rosa ja Hannu Mört, bugg/hidas bugg

“Löydä oma luontainen Bugg! Lähdemme yhdessä hakemaan harjoitteiden avulla omaa luontaista tapaa tanssia buggia. Millainen jousto sopii sinulle, millaiset askeleet ja variaatiot tuntuvat parhaimmille. Tule kokeilemaan, heittäytymään ja nauttimaan juuri sinun tyylisestä buggista. Alkuosa painottuu nopeampaan buggiin ja lopuksi syvennymme hetkeksi hitaamman buggin pauloihin.”

SUNNUNTAI 15.8.2021

10.00-10:45 EKSTRALAJIT SANULLA

Anssi Kirkonpelto: hidas valssi

”Hitaan valssin aamutunnilla emme etene perusaskelta pidemmälle, mutta kehollinen elämys on taattu! Tunti on kehollinen ekskursio valssin keinuvaan maailmaan.”

Rosa ja Hannu Mört: fuskun kikkailut

“Mitä kaikkea muuta fuskussa voikaan tehdä kuin hidas-hidas-nop-nop? Tällä tunnilla kikkaillaan ja nauretaan, turvallisuutta unohtamatta. Helppoja seuratanssiin sopivia kikkakuvioita, joita voit tehdä lähes kenen kanssa vain!“


11.00-14.00 RUMBA-BOLERO

Vihreä: Anne-Riina Hurskainen

”Tämä tunti alkaa tanssin perusaskeleiden opettelusta. Tunnilla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita. Tunti sopii sinulle joka olet tanssitaipaleen alussa tai haluat hio laadukasta perustaa.”

Sininen: Rosa ja Hannu Mört

“Rumbaa tunteella! Tunne parisi keho, anna oman kehosi tuntua- tällä teemalla muistellaan ensin rumba-boleron perusasioita ja sen jälkeen hiotaan yhteistä tanssia parin kanssa. Kun tekniikka on kunnossa, opetellaan muutama yhteistyötä vaativa kuvio. Lopuksi annetaan musiikin viedä ja nautitaan tanssin soljuvuudesta!”

Punainen: Anssi Kirkonpelto

”Löydä rumba-boleroosi uusia ulottuvuuksia. Tunnilla tehdään tanssillisia harjoituksia, joiden avulla liikkuvuus lisääntyy ja liike tuntuu kehollisesti kokonaisvaltaisemmalta. Kehitämme parityöskentelyä liikkeen hengittävyyden avulla. Lisäämme myös kuviorepertuaariin kävelyjä ja käännöksiä, joiden avulla yhteinen tanssi monipuolistuu.”


14.00-15.00 PÄÄTÖSTANSSIT (levytanssit) sekä arvonta. 
Kaikkien palautteen palauttaneiden kesken arvomme kaksi leiripassia RillumaRoi 2022- tanssileirille.