Opettajat määrittelevät omien tuntiensa opetussisällön ja vaikeusasteen tapauskohtaisesti, ja voivat suositella kurssilaiselle myös kurssitason vaihtamista kesken tunnin.

Vinkki! Voit ehkä saada enemmän osallistumalla arvioitua tasoasi alemmalle kurssille.

Perusteet

Perusteisiin voit tulla ilman aiempaa kokemusta. Taso sopii myös perusasioiden kertaamiseen. Käytännön tanssisi on jäänyt vähäiseksi ja edellisestä tanssikurssistasi voi olla jo aikaa. Koet, että tämän tanssin musiikin tuntemuksesi on vähäinen.

Keskitaso

Sinulla on jo käytännön tanssikokemuksia tästä tanssista. Olet käynyt vuoden aikana alkeistason kursseilla. Tunnistat musiikin. Olet valmis viemään tai seuraamaan musiikkia parisi kanssa. Osaat tanssista perusaskeleen, perusotteet ja joitakin peruskuvioita.

Haastava

Tanssi kuuluu säännöllisesti elämääsi ja ylläpidät aktiivisesti osaamistasi. Tunnistat musiikin, sen tunnelmat ja rytmin antamat vaihtelumahdollisuudet tanssiisi. Viennissä tai seuraamisessa olet varma roolistasi. Haluat parantaa tyyliä ja tekniikkaa. Tanssiisi kuuluu tunnettuja kuvioita ja hallitset perusaskeleen hyvin.

Vaativa

Osallistuaksesi tämän tason opetukseen tarvitset opeteltavien lajien hyvät perustiedot, pystyt koristelemaan tanssiasi musiikkiin sopivaksi, sekä omaat henkisen valmiuden haastaa itsesi ja vanhat totutut tavat tehdä asioita. Mustan tason osallistujilta edellytetään pitkää ja aktiivisa tanssiharjoittelua.